Kodėl žiemą, taip pat, labai svarbu rūpintis savo pėdomis?

Kategorijos: Patarimai

Žiemos laikotarpiu pėdos patiria papildomą neigiamą poveikį dėl ankštos avalynės bei pėdkelnių ar kojinių siūlių. Dėl to gali atsirasti nuospaudų įaugti nagai. Šaltuoju metų laiku sumažėja imunitetas, o tai taip pat turi įtakos nagų ir odos būklei. O šildymo sezonas prisideda prie odos sausėjimo,  pleiskanojimo ir skilinėjimo.

Profesionalus pedikiūras suteikia lengvumo ir gaivumo pojūtį, nebjaučiama pėdų diskomforto ir sunkumo. Bet jei neturite galimybės apsilankyti pas pedikiūro meistrą, turime Jums keleta patarimų, kaip pėdomis pasirūpinti namuose. Bent kartą per savaitę atlikite šią SPA procedūra sau, kuri susideda iš šių etapų:

1. Pėdų mirkymas. Voneleiti puikiai tinka vonelės su druska ar skystos konsistencijos gelis. Vonelė ne tik suminština odą ir nagų odeles, bet ir normalizuoja odos pH.

2. Kai pėdų oda suminkštės, būtinai sukietėjusias vietas patrinkite pedikiūro lopetėle. Jei sukietėjimai didesni, galima naudoti ir nuospaudų minkštilį.

3. Labai svarbu odą sudrėkinti ir pamaitinti, kad poveikis būtų ilgesnis, tam naudokite kaukes. 

4. Nepamirškite pėdomis rūpintis kasdiena, nes taip užtikrinsite, kad jos neišsausėtų ir nagai būtų sveiki. Pėdas tekite sau tinkamu kremu, o odeles - aliejumi.

Pasidalykite šiuo turiniu

Pridėti komentarą