Rūpinkitės savo rankomis!

Kategorijos: Patarimai

Atvėsus orams labiausiai nukenčia atviros kūno vietos, tai ne tik veidas, kurio priežiūrai paprastai skiriama daugiau dėmesio, bet ir rankos. Be plačiai paplitusios žalos, kurią sukelia kasdieniniame gyvenime naudojamos buitinės cheminės priemonės, oda kenčia nuo šalčio ir pernelyg sauso patalpų oro. Ji gali išsausėti, parausti, pleiskanoti, skilinėti bei sukelti diskomforto jausmą, ne tik dėl nemalonių pojūčių bet ir dėl prastos estetinės išvaizdos. Visa tai, taip pat prisideda prie ankstyvo odos senėjimo. Apie nagų grožį, tokiu atveju irgi negali būti nė kalbos. Jie savaime tampa trapesni ir ima lūžinėti.

sausa rankų oda

Kad taip nenutiktų, šaltuoju metų laiku, reikėtų laikytis kelių paprastų, bet labai svarbių taisyklių. Šiek tiek daugiau priežiūros padės jūsų rankoms, kurios jautrios šalčiu ir drėgmei, tapti švelniomis ir šilkinėmis.

Rankų priežiūra žiemos metu:

1. Būtinai įsigykite ir nepamirškite mūvėti pirštinių. 

Kalbame tiek apie šiltas, skirtas mūvėti lauke ir apie gumines, skirtas namams valyti. Pirmosios apsaugos nuo šalčio, neleis išsausėti, įtrūkti ir išvengti kitų bėdų. Antrosios užkirs kelią neigiamam agresyvių buitinės chemijos sudedamųjų dalių poveikiui, padės išvengti alergijų ir sudirgimų bei padės palaikyti natūralią rankų odos apsaugą. Jei abiejų rūšių pirštinių nemūvėsite - visos toliau pateiktos rekomendacijos gali neduoti norimų rezultatų. Taip pat svarbu suprasti, kad vien pirštinių nepakanks.

2. Tarkite "ne" karštam vandeniui. 

Grįžę iš gatvės į namus visada nusiplaukite rankas - tai žino net vaikai. Tačiau jei grįžtate iš šalčio, atsispirkite norui panardinti sušalusias rankas į kuo karštesnį vandenį, kad sušiltumėte. Staigus temperatūros kitimas labai žalingai veikia odą: sulėtėja kraujotaka, susitraukia kraujagyslės, išprovokuoja sausumą ir pažeidžia mitybos procesus ne tik pačioje odoje, bet ir odelėje ir net naguose. Šaltas vanduo čia taip pat nėra tinkamas pasirinkimas, nes gali sukelti odos lupimąsi. Žiemą rankas geriausia prižiūrėti plaunant jas šiltu vandeniu ir nusausinant rankšluosčiu. Tinkamai neišdžiovinus rankų, nuo jų paviršiaus garuoja vanduo, ištraukdamas vidinę drėgmę ir sukeldamas sausumą bei dehidrataciją.

rankų plovimas

3. Pasirinkite gerą maitinamąjį rankų kremą. 

Kad ir kaip prieštaringai tai skambėtų, rankų kremas žiemą turėtų ne drėkinti, o maitinti. Drėkinamasis rankų kremas žiemą nesuteikia reikiamos apsaugos ir neįsiskverbia taip giliai, kaip turėtų. Be to, jis gali prisidėti prie mažų įtrūkimų susidarymo, mikropažeidimų ir dehidratacijos. Geriausias žiemos rankų kremas yra maitinamasis rankų kremas. Jis atkuria lipidų pusiausvyrą, sulaiko drėgmę epidermyje, prisotina jį naudingais komponentais ir skatina atsinaujinimo procesus. Rankų kremą šaltuoju metų laiku turėtumėte naudoti kiekviena pasitaikiusia proga. Paverskite tai vienu iš gerų įpročių ir jūsų rankos bus kuo puikiausiai prižiūrėtos.

4. Naudokite natūralų drėkinamąjį muilą.

Muilas yra geriausias pasirinkimas rankoms drėkinti žiemą. Įprastas muilas paprastai sausina, o drėkinamasis muilas yra tai, ko rankoms reikia šaltyje. Geriausia, jei muilas yra natūralus, kreminės tekstūros ir pagamintas augalinių aliejų (pavyzdžiui, alyvuogių aliejaus) ir ekstraktų pagrindu. Pageidautinos sudedamosios dalys yra glicerinas ir vitaminas E. Toks kosmetikos gaminys optimaliai drėkina, maitina ir regeneruoja odą.

5. Stebėkite drėgmę savo namuose. 

Rankų odoje natūraliai yra mažai drėgmės ir riebalinių liaukų. Kai patalpose yra per sausas oras šildymo sezono metu, atsiranda dehidratacija ir pleiskanojimas. Kad ir ką darytumėte, kad ir kaip gerai prižiūrėtumėte rankas, jei patalpoje nebus optimalios drėgmės, rankų būklė nebus visiškai patenkinama. Tačiau vos tik sudrėkinsite orą iki reikiamo lygio (40-60 %), odos būklė iš karto pagerės.

6. Viešose vietose naudokite servetėles, o ne džiovyklas. 

Čia viskas labai paprasta. Pastarosios sukelia staigų rankų odos išsausėjimą. Servetėlės nuo paviršiaus pašalina tik drėgmės perteklių, o būtina drėgmė lieka odos sluoksniuose.

7. Laikykitės gėrimo režimo.

Tinkama rankų priežiūra žiemą taip pat apima optimalaus vandens kiekio gėrimą visą dieną. Jei nepamiršite visą dieną gerti vandens ir jo paros kiekį priartinsite prie normalaus, tai neabejotinai turės teigiamą poveikį viso organizmo vandens balansui. Ne išimtis ir jūsų rankų oda.

Pasidalykite šiuo turiniu

Pridėti komentarą