Kodėl atsiranda pėdų hiperhidrozė?

Kategorijos: Patarimai

Šios ligos vystymosi priežastys gali būti šios:

▪️ Netinkama pėdų priežiūra. Pėdos turi būti plaunamos kiekvieną dieną, ryte ir vakare, gerai nusausinamos rankšluosčiu;

▪️ Prastos kokybės batų ir sintetinio trikotažo dėvėjimas. Per maži ir nepatogūs batai, taip pat sintetiniai audiniai neleidžia normaliai odai kvėluoti, o tai prisidedant prie hiperhidrozės išsivystymo;

▪️ Padidėjęs fizinis krūvis, stresas. Jie provokuoja padidėjusį prakaitavimą, dėl kurio gali progresuoti liga;

▪️ Grybelinės ligos. Tai galima įtarti, kai prakaitavimas būna nemalonaus kvapo;

▪️ Infekcinės ir endokrininės, neurologinės ligos.

Padidėjęs kojų prakaitavimas – kaip jo atsikratyti?

Sumažinti pėdų prakaitavimą galima tik tinkamai gydant. Norėdami tai padaryti, jums tereikia kreiptis pagalbos į podologą. Juk pagrindinis uždavinys kovojant su šia liga yra išsiaiškinti pagrindinę priežastį. Ir tai gali padaryti tik patyręs ir aukštos kvalifikacijos specialistas.

Tačiau reikia nepamiršti, kad kai ką Jūs galite padaryti ir patys. Visų pirma, būtina vengti bet kokio neigiamo išorinio poveikio pėdoms, pavyzdžiui - nekokybiškuos avalynės ir sintetinių kojinių, aukštos temperatūros patalpoje, didelio fizinio krūvio ir pan. Labai dažnai rūpestingas dėmesys visiems šiems veiksniams leidžia atsikratyti problemos kartą ir visiems laikams.

Tačiau ką daryti, jei hiperhidrozė pasireiškia sunkesne forma arba neįmanoma atmesti išorinių veiksnių įtakos...

Gydytojai dažniausiai tokiu atveju, rekomenduoja naudoti specialias priemones prakaituojančioms pėdoms ir laikytis jų rekomendacijų.

Pavyzdžiui naudojant Medicalima priemones, atsikratyti prakaituojančių pėdų nėra taip sunku, kaip atrodo. Tam reikia tik jūsų noro ir kantrybės. Svarbiausia rūpinkitės savo ir savo artimųjų sveikata!

Pasidalykite šiuo turiniu

Pridėti komentarą