Tiesa ar mitas, kad visos gelinio lako bazės yra rūgštinės?

Kategorijos: Patarimai

Puiku, jei domitės šia tema – vadinasi Jums rūpi kokius produktus tepate klientėms ant nagų, domitės kaip jie veikia ir prisiimate atsakomybę už klientės nagų būklę. Todėl mes, E.Mi kokybės skyriaus specialistai, norime prisidėti prie Jūsų žinių gilinimo ir pateikti savo įžvalgas bazių rūgštingumo ir saugumo klausimais.

Ar įmanoma pamatuoti bazės rūgštingumą ph lakmuso popieriukais?

Atsakymas ir taip ir ne. Lakmuso popieriukai ph terpei matuoti namų salygomis duoda labai netikslų rezultatą. Paklaida gali būti net iki 2 vnt. Iš principo tokiu būdu tikrindamos savo turimų bazių rūgštingumą Jūs tik pamatote kuri iš jų turi daugiausia rūgšties, o kurios mažiau. Ir viskas! Jūs nematote tikslaus rūgštingumo rodiklio ar rūgšties pobūdžio. Pvz., druskos rūgštis ir sieros rūgštis matuojant lakmuso popieriukais atrodys vienodai, nors jų poveikis audiniams totaliai skirtingas.

Kaip išmatuoti bazės rūgštingumą tiksliai?

Tikslius bazių rūgštingumo rodiklius galima sužinoti tik laboratorijose. Tam naudojamas specialus aparatas – ph matuoklis. Tokius matavimus atlieka chemikai pagal tikslias instrukcijas. Visi matavimai yra fiksuojami normatyviniuose dokumentuose, kurie savo ruožtu, pateikiami sertifikuojant produktą ES.

Ar ES kaip nors reglamentuoja bazių rūgštingumą?

Pagal ES normas ph būtina matuoti ir nurodyti produktuose, kurie pagaminti vandens pagrindu. T.y. įvairūs keratolitikai, minkštikliai, kremai. Baziniai geliai neįeina į šią kategoriją, nes jie neturi savo sudėtyje vandens. Tačiau tam tikruose normatyviniuose dokumentuose vis dėlto nurodoma kokio rūgštingumo intervale turėtų būti gelinio lako bazės.

Koks rūgštingumas gali būti bazėse?

Normatyviniuose dokumentuose nurodomas bazių rūgštingumo lygmuo intervale nuo 3,0 iki 5,5 ph

Kokį rūgštingumą turi emi base gel?

Laboratorinių matavimų rezultatas rodo, kad E.MiLac Base Gel sudėtyje yra akrilo rūgšties, o jos rūgštingumas yra intervale 3,2-3,5 ph. Tai atitinka ES rekomendacijas.

Kas yra akrilo rūgštis ir kodėl ji dedama į bazių sudėtį?

Akrilo rūgštis yra paprastoji organinė rūgštis, be kurios nebūtų įmanoma suklijuoti organinį paviršių (nago plokštelė) su neorganiniu (bazėmis).

Ar akrilo rūgštis kenkia nago plokštelei?

Atsakymas - ir taip ir ne. Nagai sudaryti iš keratino, o keratino molekulės struktūra neleidžia prasiskverbti organiniams junginiams, tame tarpe ir tokiems kaip akrilo rūgštis. Todėl tokie praskiestų rūgščių produktai kaip bazės visiškai nekenkia nagams su sąlyga, kad jos bus pilnai polimerizuotos lempoje, nes sukietėjus bazei akrilo rūgštis visiškai praranda cheminį aktyvumą. Tačiau, jei dėl kokių nors priežasčių manikiūro meistrė paliko bazę nepilnai polimerizuotą – tada taip – galimas nagų pažeidimas, nesakrilo rūgštis lieka dalinai aktyvi. Ji gali sausinti nago plokštelę arba sukelti cheminį nudegimą.

Kaip mes įsitikiname, kad produktas visiškai saugus?

Mokslinėse Europos laboratorijose atliekami ilgalaikiai didelės apimties E.Mi produktų tyrimai. Kiekvienas ingredientas, o vėliau ir produktas turi atitikti kelis vertinimų kriterijus: SED (systemic exposure dose – ,,sisteminio veikimo dozė’’). NOAEL (no-observed-adverse-effect level – ,,lygis prie kurio nestebimas nepageidaujamas efektas’’), MoS (Magin of Safety – saugumo koeficientas NOEAL/SED). Remdamiesi šių tyrimų rezultatais mes priimame sprendimus kokie ingredientai ir kokie jų kiekiai busproduktuose. Komponentai, kurie viršija ES nustatytas normas, niekada nenaudojami. Akredituotose ES laboratorijose papildomai testuojami jau pagamintų produktų bandomosios partijos dėl jų atitikimo reglamentui ТС 009/2011 ,,Dėl kosmetologinių ir parfumeriių produktų saugumo’’ (patikrinau google – šitas reglamentas sukurtas Rusijai, o ne ES) Testavimas apima: fizikinius ir cheminius bandymus, toksiškų elementų pėdsakų nustatymą (švino, gyvsidabrio, arseno), mikrobiologinę patikrą dėl patogeninių bakterijų ir mielinių grybelių, klinikinius bandymus, kuriuose renkami atsiliepimai iš vartotojų ne tikapie produkto kokybę, bet ir apie šalutinius poveikius, įskaitant alergines reakcijas. Ir tik po visų šių testavimų mes sprendžiame ar gaminti produktą pardavimui! E.MiLac Base Gel praėjo visus laboratorinius ir klinikinius bandymus ir yra pripažinta visiškai saugi naudojimui.

Jūs galite visiškai pasitikėti E.Mi produktais

Pasidalykite šiuo turiniu

Pridėti komentarą